Papendrecht naar vijfde Jan Boskamp Cup

Papendrecht is de eerste deelnemer aan de vijfde editie van de Jan Boskamp Cup in 2021. Nelie Sterrenburg schreef de -7 jeugd van de rood-zwarten die dit seizoen het honderdjarig bestaan viert met de -7 jeugd van de club in voor het levende eerbetoon aan de oud-speler van onder meer HOV, Feyenoord en het Nederlands elftal.

De Jan Boskamp Cup staat in de kalender van 2021 niet in september, maar reeds in augustus geprogrammeerd. Dat heeft alles te maken met het feit dat Rotterdam en regio als onderdeel van Holland-Midden eerder op vakantie gaan dan in de voorgaande twee jaren. Daarom starten de basisscholen ook eerder en daarmee ook het voetbalseizoen voor de jeugd.

De locatie voor het -7 toernooi dat dit jaar werd gewonnen door de aan HOV gelieerde voetbalschool van Andre Wasiman. De drie voorgaande edities werden gewonnen door het Rotterdamse VOC tweemaal en Katwijk. Alle evenementen van Rotterdamse Sporticonen en dus ook de Jan Boskamp Cup zijn volledige gratis. En voor alle deelnemers is er na afloop een medaille als aandenken aan het evenement waarop het icoon Jan Boskamp vanuit Belgie naar Rotterdam komt om de vlaggenparade af te nemen  en de medailles om te hangen.