Poule-indeling derde editie bekend

In het succesvol verlopen Robert Doornbos Grand Prix-weekeinde van Rotterdamse Sporticonen in Ahoy heeft Ruud Kooijmans de indeling bekend gemaakt van de derde Willem van Hanegem Cup.

De toernooileider van de voetbalevenementen van Rotterdamse Sporticonen heeft 31 onder 8 jaar teams ingedeeld voor het levende eerbetoon aan de voormalige nummer tien van Feyenoord en het Nederlands elftal uit de gouden zeventiger jaren.

Ruud Kooijmans kan voor het toernooi dat op zondag 27 oktober bij XerxesDZB wordt gehouden nog een club een plaats bieden via www.willemvanhanegemcup.nl. De andere 31 teams zijn al verdeeld over vier poules van acht teams. Zij spelen volgens de formule zeven tegen zeven op een kwart veld. XerxesDZB is de locatie van het zeventiende en voorlaatste evenement van Rotterdamse Sporticonen van 2019, omdat Van Hanegem na zijn start bij Velox naar Xerxes verhuisde, voordat hij daar door Feyenoord werd weggeplukt.

De Willem van Hanegem Cup was voorheen voor -13 jeugd, maar is doelbewust naar -8 terug gebracht omdat Rotterdamse Sporticonen haar evenementen ook open wil stellen voor school en wijkteams. Daarvan staan er met de Meester Schats Zuid en de Gelinckschool twee van in het schema.