Poule-indeling vierde Kevin Strootman Cup

Ruud Kooijmans viel in de afgelopen dagen niet te benijden. De toernooileider van de vijf voetbalevenementen van Rotterdamse Sporticonen kreeg van de leiding van Sparta te horen dat de renovatie van veld vijf en zes op sportpark Nieuw Terbregge waarschijnlijk niet op tijd was afgerond om de velden voor de vierde editie van de Kevin Strootman Cup op zondag 13 september te benutten.

Kooijmans, die een kwart eeuw ervaring heeft met onder meer de AD bokaal, Regio Rijnmond Cup en Brabant Cup, besloot de termijn van aanmelding voor het -11 jaar toernooi bij de amateurs van Sparta direct te stoppen. Per club werd de deelname terug gebracht naar een team en vervolgens moest hij bij 36 teams indelen en er vier op de reservelijst plaatsen.

Naar eer en geweten heeft Kooijmans de 36 teams ingedeeld voor het levende eerbetoon aan de middenvelder van Olympique Marseille en het Nederlands elftal. Sterren van Morgen is op de vierde editie de titelverdediger en neemt de Cup met de grote oren mee terug vanuit Breda naar Rotterdam. Mochten er teams voor de Kevin Strootman Cup afzeggen dan gaat de nummer een van de reservelijst naar het toernooischema.

De Kevin Strootman Cup zitten in de kalender van Rotterdamse Sporticonen tussen de Jan Boskamp Cup (zaterdag 5 september) en Willem van Hanegem Cup (zondag 18 oktober) in. Voor het -7 en -8 toernooi is aanmelden nog wel mogelijk via de websites www.janboskampcup.nl of www.willemvanhanegemcup.nl