Tempo’34 M8E1 dertigste hockeyteam FMDM Cup

De meisjes van Tempo’34 zijn het dertigste hockeyteam op de deelnemerslijst van de vierde Fatima Moreira de Melo Cup. De M8E1 van de Rotterdamse club, waar de 234-voudig international haar loopbaan begon, gaat zondag 6 september samen met 43 andere teams in het hockeystadion van HC Rotterdam deelnemen aan het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons.
 
Het meisjeteam van Tempo’34 dat in 2019 ook deelnam, werd aangemeld door Geraldine Huiskens, waarmee het totaal aantal deelnemers aan de vierde Fatima Moreira de Melo Cup op 44 teams is gekomen. Dertig hockeyteams, twee wijkteams van TOS en twaalf teams van scholen uit het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. Zij gaan allemaal op jacht naar de Cup met de grote oren voor jongens en meisjes.
 
Maar Rotterdamse Sporticonen staat vooral voor plezier voor alle kindere. Daarom begint ook het toernooi bij HC Rotterdam met een vlaggenparade voor alle teams en eindigt met een medailleceremonie. Daardoor gaat elk kind na de Fatima Moreira de Melo naar huis met nieuwe tal van ervaringen en een herinnering aan het toernooi.
 
Daardoor krijgen met name de kansarme kinderen van de wijk- en schoolteams de gelegenheid om sport te beleven op een manier die voor andere kinderen vaak de gewoonste zaak van de wereld is. De school en wijkteams spelen in een eigen 6×6-poule in de Fatima Moreira de Melo Cup. Dat geldt ook voor de meisjes en jongensteams. Gratis aanmelden via www.fatimamoreirademelocup.nl