Programma Kevin Strootman Cup 2019

54 teams met jeugd onder elf jaar strijden zondag 8 september op sportpark Nieuw Terbregge, het complex van de amateurs van Sparta, om de derde Kevin Strootman Cup.

De Cup met de grote oren wordt mee teruggebracht door het Amsterdamse Balcontrole Soccer Academy, dat de beker in 2018 overnam van de eerste winnaar, Zwaluwen 1911 uit Utrecht. De teams uit het hele land, zelfs Groningen en Drenthe, melden zich uiterlijk 9.00 uur bij toernooileider Ruud Kooijmans. De vlaggenceremonie begint om 9.30 uur, zodat alle deelnemende teams op veld 1 voor de tribune worden voorgesteld door de speaker van Rotterdamse Sporticonen, Norbert van Oosterhout.

Om 10.00 uur beginnen de eerste wedstrijden in zes poules van negen teams, zodat elk teams ministens acht wedstrijden van een kwartier speelt. Direct na afloop van de poulefase is er voor de teams die niet door gaan naar de laatste acht een medailleceremonie onder leiding van bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen, Pim Blokland, en de moeder van Kevin Strootman.

Diana Berkelouw vervangt haar zoon,die met het Nederlands elftal de interland tegen Duitsland speelt. Na de kwartfinale is er wederom een medailleceremonie voor de vier afvallers. De laatste vier clubs van het toernooi spelen zowel de halve finale als de strijd om de Cup als de derde en vierde plaats op veld 1 voor de hoofdtribune.

De toegang van de Kevin Strootman Cup op het complex aan de Bok de Korverweg 1 is gratis. Parkeren op Nieuw Terbregge is vanwege het recordaantal van 54 teams niet eenvoudig.