Robert Eenhoorn Classic bijna in dubbele cijfers

Het aantal aanmeldingen voor de derde editie van de Robert Eenhoorn Classic nadert de dubbele cijfers. De laatste vier aanmeldingen kwam van debutanten HSV Houten, Euro Stars uit Capelle aan den IJssel en een tweede team van Alphians en Birds.

Tussen de negen teams die nu op de lijst staan voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de eerste Rotterdammer in de honkbalhemel Major League staat ook een team van Thuis op Straat. De organisatie debuteerde vorig jaar tussen de Beeballers van clubs en hield zulke goede herinneringen aan het toernooi in het Neptunus Familiestadion over dat TOS wederom teams gaat aanmelden.

TOS (foto) gaat overigens op zondag 21 juni in een speciale poule spelen samen met scholenteams uit het Sociaal Pact die na een serie van vier clinics het traject gaan afsluiten met deelname aan de Robert Eenhoorn Classic. Indien kinderen vervolgens lid willen worden van de club en voldoen aan de voorwaarden, kan de contributie worden vergoed door het JeugdFonds Sport en Cultuur.

Zo heeft Rotterdamse Sporticonen sinds februari 2019 al meer dan twintig kansarme kinderen van basisscholen uit het Sociaal Pact lid kunnen maken van voetbal-, judo- en hockeyclubs in Rotterdam en zo ook de gelegenheid geboden om net als andere kinderen kansrijk te worden.