Robin van Galen Cup naar 1 maart

De tweede editie van de Robin van Galen Cup wordt met steun van Sportbedrijf Rotterdam verplaatst naar zondag 1 maart. Het levende eerbetoon aan de gouden waterpolocoach van Beijing 2008 dient in het zwemcentrum Rotterdam als de warming-up van het Olympisch Kwalificatie Toernooi mannen voor de Spelen van Tokyo in 2020.

In het Rie Mastenbroek wedstrijdbad gaan volgend jaar twaalf landenteams, waaronder de mannenselectie van bondscoach Harry van der Meer, de strijd aan voor de laatste drie of vier startbewijzen voor de Spelen van Tokyo. Het OKT begint in Rotterdam op zondag 22 maart en duurt tot en met 29 maart. In overleg met Robin van Galen, die dan de toernooidirecteur is, is besloten om zijn eigen gratis jeugdtoernooi te verplaatsen in de kalender.

Van Galen ziet in zijn evenement van Rotterdamse Sporticonen een geweldige promotie voor het OKT in het Rie Mastenbroek wedstrijdbad. In 2016 was de Reeuwijker zelf nog coach van de waterpoloers. De Olympische droom van zijn selectie strandde tijdens het OKT. Van Galen wil in zijn geboortestad er nu alles aan doen om plaatsing van de Oranje-mannen voor Tokyo mogelijk te maken.

De Robin van Galen Cup voor jeugd van vier tot en met twaalf jaar vormt daarbij volgens hem een prachtige warming-up om de jeugd bij het OKT later in maart te betrekken.