Rotterdamse Sporticonen en Corona

Het zijn onzekere tijden als gevolg van het COVID-19 virus. Voor Rotterdamse Sporticonen staat de gezondheid van iedereen voorop. Daarbij steunt de stichting met ANBI-status de autoriteiten om verdere infecties tegen te gaan. Vanzelfsprekend worden alle maatregelen die door de overheid zijn getroffen dan ook gevolgd.

Vooralsnog hebben die (nog) geen invloed op de kalender van Rotterdamse Sporticonen. De Dirk Kuyt was op zondag 8 maart nog een succesvol evenement in de WION-hal toen in de week er na de sport ook volledig tot stistand kwam. Voor veel organisaties, bonden en clubs soms met grote gevolgen. Evenementen worden afgelast of verplaatst en trainingen en competities stil gelegd. Vooralsnog zijn de problemen voor Rotterdamse Sporticonen beperkt.

Het eerste evenement op de kalender van de stichting is de tienden Coen Moulijn Memorial Cup op zaterdag 6 juni, gevolgd door de Stefan de Vrij Cup op zaterdag 13 juni. De clinics in de aanloop naar verschillende evenementen beginnen voor basisscholen uit het Sociaal PAct al in de maand mei. De mensen achter Rotterdamse Sporticonen zijn vanuit huis actief en proberen alles waar mogelijk op dezelfde manier te regelen en voor te bereiden.