Rotterdamse Sporticonen lanceert all-inclusive lidmaatschap

Wat een prachtige mijlpaal voor Rotterdamse Sporticonen en de Rotterdamse jeugd. Hockeyclub Feijenoord wordt door een samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur en Klupp Sportswear de eerste all-inclusive vereniging van ons land.
 
Kansarme kinderen krijgen bij Hockeyclub Feijenoord door het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Klupp Sportswear de kans om compleet aangekleed kosteloos aan het seizoen te beginnen. Voor ouders die maximaal 130 procent van het minimum verdienen blijven daardoor alleen de kosten over voor schoenen en een hockeystick. Zo wordt sport voor alle lagen van de bevolking betaalbaar.
 
Na overleg met Pim Blokland met Mandy Leenpoel van Jeugdfonds Sport en Cultuur werd door Rotterdamse Sporticonen een plan gelanceerd om de drempel voor kansarme kinderen naar sportclubs in de Maasstad verder te verlagen. Het all-inclusive pakket betekent dat zowel de contributie als de kosten voor tenue van kansarme kinderen van 4 tot 18 jaar elk seizoen wordt vergoed.
 
Hockeyclub Feijenoord sloot na bemiddeling van Rotterdamse Sporticonen als eerste aan. Blokland en Leenpoel verwachten nog voor het einde van het jaar vier tot vijf vereniging in diverse sporten te presenteren waardoor kinderen zonder voldoende middelen van de ouder(s) lid kunnen worden en sport kunnen beleven.
 
Kansarne kinderen en andere leden van HC Feijenoord spelen vanaf januari in het speciaal voor dit project ontworpen tenue van Klupp Sportwear. In het kader van de samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur staat hun logo op de mouw. Pim Blokland werd als drijvende kracht vrijdag al geerd door gemeente rotterdam en MKB Rotterdam voor zijn sociaal maatschappelijk ondernemen.
 
Met dit plan gaat een wens van de Rotterdammer in vervulling om nog meer voor kinderen in zijn stad te kunnen betekenen.