Tempo´34 en HC Rotterdam volgen MHC Goes

Tempo’34 (foto) en HC Rotterdam zijn in de voetsporen van MHC Goes getreden en hebben zich reeds aangemeld voor de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup in 2020. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons staat voor zondag 6 juni van het volgend jaar in de kalender.

De Fatima Moreira de Melo Cup is een dag na de Jan Boskamp Cup op de kalender. Dat evenement wordt voor jeugd onder zeven jaar gespeeld bij diens eerste club HOV/DJSCR. De eerste club van Fatima Moreira de Melo was Tempo’34 op Rotterdam-Zuid, omdat er in haar toenmalige woonplaats Spijkenisse nog geen hockeyclub was.

Als eerbetoon aan de kleine 234-voudig ex-international doopte Tempo’34 in het jubileumjaar het hoofdveld om naar Fatima Moreira de Melo-veld. Zo ziet Rotterdamse Sporticonen het graag. De iconen van de stad eren als ze nog in leven zijn en ze gebruiken als voorbeeld voor nieuwe generaties kinderen.

De Fatima Moreira de Melo Cup is voor alle meisjes en jongens in de E-jeugd. Eerste- en tweedejaars onder de acht jaar. Er wordt om die reden zes tegen zes gespeeld, een spelvorm die iedereen onder de knie heeft. Voor de school en wijkteams is er net als dit jaar een speciale poule om kinderen die kennis gemaakt met hockey.na een traject van vier weken van trainingen aan het toernooi bij HC Rotterdam deel te laten nemen.

Net als alle andere evenementen van Rotterdamse Sporticonen is ook deelname aan de Fatima Moreira de Melo Cup gratis