Snoeij en Taspinar in 2021 ambassadeurs SGH

Leona Snoeij en Huseyn Taspinar zijn benoemd tot ambassadeurs van de stichting Gehandicapte Kind. De beide leerlingen van Mytylschool De Brug uit Rotterdam worden een jaar het gezicht en gaan zich in 2021 inzetten voor het Goede Doel.
 
De in Rockanje woonachtige Snoeij en Maaslander Taspinar (foto) werden door een jury gekozen op basis van hun CAP-talk, een soort motivational speeches. De twaalfjarige Snoeij, die inmiddels de deuren van Mytylschool De Brug achter zich dicht heeft getrokken, werd geboren met een cerebrale parase. Een hersenbeschadiging, waardoor ze moeite heeft met lopen en snel moe wordt. Haar speech ging over het feit dat mensen in het dagelijkse leven niet direct durven vragen wat ze mankeert.
 
De even oude Huseyin Taspinar, die ook deelnam aan evenementen van Rotterdamse Sporticonen, werd geboren met een hangend ooglid, waardoor hij niet kan knippen met zijn ogen. Om die reden draagt hij altijd een zonnebril tegen het felle licht. De Maaslander heeft ook klompvoeten en een darmziekte. In zijn speech vertelde Taspinar dat mensen raar of vies naar hem kijken.
Rotterdamse Sporticonen heeft vanaf de start in 2016 een hechte samenwerking met Mytylschool De Brug.
 
Daardoor doen kinderen van de school voor speciaal onderwijs deel aan de Leontien van Moorsel Ride, Deborah Gravenstijn Classic, Dirk Kuyt Cup, Nelli Cooman Mile, Jolanda Paardekam Classic, Joost Luiten Classic, Robert Doornbos Grand Prix en Raemon Sluiter Open. Zo wil de stichting met ANBI-status elk kind kansrijk maken.