Vier oud-Olympiers naar Rie Mastenbroek Memorial

De aanmeldingen voor de tweede editie van de Rie Mastenbroek Memorial blijven binnen druppelen via de website van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de drievoudig Olympisch kampioene van Berlijn 1936. De leukste zwemdag van ons land staat voor zaterdag 15 februari op de kalender en wordt gehouden in Zwemcentrum Rotterdam.

De laatste aanmelders zijn de broers Hassen en Ali Raja Mohammed van zwemvereniging de Watervrienden en Yaren Sengonul zonder lidmaatschap van een club. Dit drietal geeft precies aan waar Rotterdamse Sporticonen voor staat. Een lidmaatschap van club of bond is geen voorwaarde voor gratis deelname. En de evenementen van Rotterdamse Sporticonen zijn ideaal om met broer of zus mee te maken, omdat ze in de regel voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar zijn.

De Rie Mastebroek Memorial is echter een uitzondering op de regel in verband met strikte veiligheidsvoorschriften. Kinderen kunnen pas deelnemen vanaf zes jaar en altijd in het bezit van een of meerdere zwemdiploma’s. Uit voorzorg heeft Rotterdamse Sporticonen in samenwerking met Albion Swimming en Sportbedrijf Rotterdam geregeld dat duikers op de bodem van het Rie Mastenbroek wedstrijd extra toezicht garanderen.

De Rie Mastenbroek Memorial is samen met de Bep van klaveren Memorial en Coen Moulijn Memorial Cup een van de drie evenementen van Rotterdamse Sporticonen waar een overleden icoon uit de Maasstad na zijn of haar dood mee wordt geëerd en er wordt zorg gedragen dat ook volgende generaties opgroeien met het besef wat deze sporters voor Rotterdam hebben betekend.