Slechthorende Dinkgreve naar Robin van Galen Cup

Rotterdamse Sporticonen voegt zondag 1 maart een nieuw hoofdstuk aan het fenomeen evenementen voor alle kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Op de tweede Robin van Galen Cup zijn namelijk Jari Dinkgreve en zijn beide zussen Renate en Nadine actief. Het drietal komt uit voor de Dordtse zwem en waterpoloclub MNC uit Dordrecht.
 
Maar dat is eigenlijk niet het meest bijzonder aan het drietal uit een familie. Dat is het gegeven dat de in januari acht jaar oud geworden Jari Dinkgreve waterpolo speelt zonder gehoorapparaat. Op het droge redt hij zich uitstekend met een gehoorapparaat, maar dat kan niet worden gebruikt in het water. Om optimaal te horen in het water draagt de Dordtenaar geen badmuts en kijkt bovendien goed naar teamgenoten om snel te weten wat er speelt.
 
Op de vraag van zijn moeder of Dinkgreve in Zwemcentrum Rotterdam zonder badmuts mee mocht doen aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de gouden waterpolocoach van Beijing 2008 was het antwoord even kort als krachtig. Natuurlijk. Rotterdamse Sporticonen stelt haar evenementen open voor alle kinderen. Met een geestelijke, lichamelijk, visuele of sociale beperking en vanaf de Robin van Galen Cup dus voor een auditieve beperking
 
MNC komt behalve Jari Dinkgreve en zijn beide zussen met nog vier andere leden naar de Robin van Galen Cup. Het Rotterdamse SVH brengt twaalf jonge waterpoloërs aan de start. Het Goudse DONK zes, De Watervlo vier en De Krabben uit Bergen op Zoom tien. Opvallend is dat drie grote waterpoloclubs uit de regio het voor het tweede jaar achtereen laten afweten.
 
De Kempvis uit Spijkenisse, ZPB uit Barendrecht en De Devel uit Zwijndrecht ontbreken andermaal op de lijst met deelnemers aan de leukste en gratis waterpolodag van ons land. Gratis aanmelden voor de tweede Robin van Galen Classic kan via de de website www.robinvangalencup.nl