Zinkwegse Boys op Coen Moulijn Memorial Cup

Zinkwegse Boys gaat debuteren bij Rotterdamse Sporticonen. Silco van Winden schreef de -8 jeugd van de club uit het buurtschap nabij Oud-Beijerland in voor deelname aan de tiende editie van de Coen Moulijn Memorial Cup. Het is voor het eerst dat de rood-blauwen gaan deelnemen aan een toernooi van de stichting dat daarmee de iconen van de Maasstad eert.

De Coen Moulijn Memorial Cup ging in juni van dit jaar niet door, door het Corona-virus. Op 5 juni 2021 is de herkansing van de tiende editie van het levende eerbetoon aan mister Feyenoord. De frêle linksbuiten is inmiddels langer overleden dan de deelnemers aan het toernooi met zijn naam. Precies de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen dat de iconen van de stad wil eren en bij leven wil benutten als voorbeelden voor volgende generaties.

4 januari 2021 is het precies tien jaar geleden dat de linksbuiten van Xerxes, Feyenoord en het Nederlands elftal overleed. Om die reden wordt in het Feyenoord museum in de Kuip momenteel hard gewerkt aan een speciale Coen Moulijn tentoonstelling. Het moet jeugd een beeld geven van een uniek speler die zijn club nooit wilde verruilen voor een andere werkgever. Ook niet na een blanco cheque van de voorzitter van Barcelona. Mede om die reden werd Coen Moulijn in 2000 door het legioen gekozen tot Feyenoorder van de Eeuw.