Sommige sporten kennen stijging in Corona-tijd

Elke sombere tijd kent ook lichtpuntjes. Zo ook in de sportwereld. De lock down vanwege Corona is een enorme boost gebleken voor sommige sporten of verengingen. Het feit dat het sportleven tot stilstand is gekomen, is voor sommige partners van Rotterdamse Sporticonen een groot winstpunt gebleken.

Zo blijken golf en tennis in de afgelopen maanden een grote toeloop van nieuwe leden of beoefenaars te hebben gekregen. Volgens Robin Bravenboer van golfcentrum Seve is het aantal leden van het complex waar de Joost Luiten Classic wordt gehouden werkelijk geëxplodeerd. 500 nieuwe leden in de eerste acht maanden van 2020. Tennisbond KNLTB, partner van de Raemon Sluiter Open, zag het ledental voor het eerst in tien jaar het ledental weer stijgen. De teller staat momenteel volgens accountmanager Rotterdam van de bond, Gijs Peelen, op 567 duizend tennissers.

Volgens de oud-medewerker van Rotterdam Sportsupport is het feit dat er onder alle voorwaarden van het kabinet toch kon worden getennist een enorm voordeel voor de sport gebleken. Dat wordt beaamd bij Lake 7, partner van de Raemon Sluiter Open op 13 december. Volgens Flip van Betuw, lid van het Expert-panel van Rotterdamse Sporticonen, leeft naast tennis ook de Spaanse variant padel enorm op. “De vier banen die we aan de rand van Rotterdam naast de Zevenhuizer plas hebben zijn bij droog weer bijna altijd bezet.”

Bij atletiekclub PAC, partner van de Nelli Cooman Mile, is de toestroom van nieuwe leden ook niet te stoppen. Volgens voorzitter Martin Blok had de jeugdafdeling van de grootste vereniging van ons land al niet over belangstelling te klagen, maar is de ledenwinst in 2020 wel erg opvallend. De preses praat over enkele tientallen die bijna die konden worden bijgeschreven.”