Van de Wijdeven via clinictraject lid Kimaita

Investeren in kinderen voor wie sport niet de gewoonste zaak van de wereld is loont. In Rotterdam leven vier op de tien kinderen op of onder armoedegrens. Dus is een lidmaatschap van een sportclub in zekere zin een vorm van luxe geworden. Een reden waarom veel kinderen in de Maasstad nooit over de drempel van een vereniging komen.
 
Rotterdamse Sporticonen investeert daarom al drie jaar in kinderen via het Social Pact dat het samen met de Giovanni van Bronckhorst Foundation in deze kinderen. Gratis clinics en deelname aan een evenement zetten voor kansarme kinderen de deur naar een lidmaatschap van een sportclub eindelijk op een kier. Het JeugdFonds Sport en Cultuur doet de rest door de contributie voor haar rekening te nemen.
 
Iedereen kansrijk in de Maasstad. Dus ook Jasmijn van de Wijdeven. Met haar school De Bergkristal nam ze in januari deel aan de judoclinivs die werden verzorgd door Peter van der Sluis van Kimaita. Na deelname aan de Deborah Gravenstijn Classic wilde ze lid worden van de judoclub in Schiebroek, maar Corona gooide roet in het eten. In het nieuwe schooljaar wilde ze niet langer wachten en sloot zich aan bij Kimaita in de Rotterdamse wijk Schiebroek.
 
De roze judoband had ze nog bewaard van het de Deborah Gravenstijn, sinds februari haar grote voorbeeld. De vijfde Deborah Gravenstijn Classic is op 6 februari 2021. Gratis aanmelden zoals Van de Wijdeven kan via www.deborahgravenstijnclassic.nl