TOS met twee wijkteams in Fatima Moreira de Melo Cup

De Fatima Moreira de Melo Cup wordt op zondag 6 september voor hockeyjeugd direct de oplossing om veel speeltijd in te halen. Vanaf 1 september mogen er van de overheid weer wedstrijden tegen tegenstanders van buiten de club worden gespeeld. Daarom is het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons direct vijf dagen later direct een geweldige start van het seizoen.

De Fatima Moreira de Melo Cup wordt gehouden op het complex van HC Rotterdam aan de Hazelaarweg in Rotterdam. Het toernooi is voor mini’s tot en met acht jaar in de zes tegen zes vorm. Voor zowel jongens en als meisjesteams. Maar net als in 2019 is overigens er ook een aparte poule voor school/ en wijkteams om de drempel voor kinderen die nog nooit hebben gehockeyd naar een club te verlagen.

De scholen krijgen voorafgaande aan het evenement clinics bij HC Feijenoord en HC Rotterdam. Kansarme kinderen die na de clinics en deelname aan het toernooi enthousiaste zijn geworden, kunnen vervolgens met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur lid worden van een club. Bij HC Feijenoord met support van Klupp Sportwear met een tenue als bonus.

In haar streven om zo veel mogelijk kansarme kinderen in de Maasstad de kans de bieden sportief ook kansrijk te worden, werkt Rotterdamse Sporticonen samen met Thuis op Straat. De organisatie van directeur Peter Steenbergen was in 2019 actief met twee wijkteam op de Fatima Moreira de Melo Cup en gaat dat aantal in de vierde editie overtreffen. Naast de hockeyteams die reeds op de lijst met aanmeldingen staan prijken ook al de namen van TOS Charlois en TOS Schiebroek.

Gratis aanmelden voor de leukste hockeydag van ons land kan via de website www.fatimamoreirademelocup.nl