Veerman viert 113-de verjaardag Bep van Klaveren

Rotterdamse Sporticonen viert de 113-de verjaardag van Bep van Klaveren samen met zijn grootste fan Aad Veerman in verzorgingstehuis Aafje in de wijk Kralingen. De nu 81-jarige Rotterdammer werd deze ochtend door Hogeschool Rotterdam stagiair en boksliefbber Rasid Sabljica getrakteerd op tompouces met 113 erop en een vergroting van hemzelf met idool Bep van Klaveren.
De foto werd genomen nadat Veerman en Van Klaveren op de Zesdaagse van Amsterdam een demonstratiepartij verzorgden. Rechts op de foto in de RAI staat ook de arbiter en Feyenoord-verdediger Theo de Tank Laseroms. De foto werd in verzorgingstehuis Aafje met veel geboren Crooswijkers het gesprek van de dag. Zelfs het verplegend personeel was onder de indruk van de staat van dienst van de man, die nog herstelde is van een heupbreuk.
Veerman is verantwoordelijk voor het feit dat de Dutch Windmill nooit is vergeten.
Na de dood van de Olympisch kampioen betaalde hij het 110 duizend gulden kosten bronzen standbeeld op de grens van Kralingen en Crooswijk uit eigen zak. Hij nam de kosten voor het boek Holland Greatest voor zijn rekening en betaalde tien Bep van Klaveren Memorials. Daarvan werden zes edities in Schuttersveld gehouden, een het nieuwe Luxor theater en drie in het Topsportcentrum. Daar groeide het evenement met 3500 bezoekers op uitnodiging tot het grootste eendaagse sportevenement van de accommodatie naast de Kuip.
De Bep van Klaveren Memorial is feitelijk de blauwdruk voor alle evenementen van Rotterdamse Sporticonen. De iconen van de stad eren en gebruiken als voorbeeld voor volgende generaties.